ITC VT
TARNOVO CONF във Велико Търново събра над 100 участника
main-image-png-c0pw
На 27 април Бизнес Център Велико Търново събра хората със страст към ИТ иновациите и технологиите. Повод за това бе TARNOVO CONF 2024. Събитието привлече над 100 студенти, ученици, ИТ професионалисти и ентусиасти, което го утвърди като важна платформа за обмен на знания и опит в технологичния сектор.

ИТ Клъстер Велико Търново (ИТКВТ) се гордее с участието си като златен спонсор на конференцията, подкрепяйки инициативата за насърчаване на технологичното обучение и професионално развитие в региона. Първата лекция на конференцията изнесе Юри Стоянов, член на Управителния съвет на ИТКВТ, който въведе участниците в историята и развитието на различните методи за кодиране на текст в компютрите.

Програмата на конференцията включваше разнообразие от теми, като се наблягаше на актуални аспекти от хардуерните технологии, изграждането и управлението на облачни системи, както и уменията за ефективно общуване и ръководене на екипи. Тези лекции предложиха ценни уроци и практически съвети, които са от особена важност за развитието на ИТ сектора.

Провеждането на такива събития утвърждава мястото на триградието - Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец, като предпочитана дестинация за развитието на ИТ бизнеса и привличането на нови таланти и инвестиции в региона.

ИТКВТ изказва своите благодарности към всички участници, лектори и организатори, които допринесоха за успеха на TARNOVO CONF и с нетърпение очаква следващите издания на конференцията.

437159387-832239882279745-8750784464784245957-n-jpg-v9ym

Добавете коментар

 Име
 Имейл
 Сайт