ITC VT
Повече от 30 ИТ компании се събраха в Бизнес Център Велико Търново
IT-Meeting-jpg-3agt
На 17-ти май в просторната Зала 1 на Бизнес Център Велико Търново се проведе знакова среща, организирана от ИТ Клъстер Велико Търново. Събитието събра собствениците и управителите на над 30 ИТ фирми от региона с цел да обсъдят развитието на Триградието (Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец) като притегателен център за образование, кариера и бизнес в ИТ сектора.

Срещата, озаглавена „Как Триградието да стане притегателно място за образование, кариера и бизнес в ИТ сектора?“, предложи платформа за бурни дискусии и идеи. Участниците в брейнсторминг сесията активно допринасяха с предложения за подобрения на ИТ инфраструктурата, улеснения за живота на младите ИТ специалисти, лобиране за подобрени транспортни връзки, както и за подкрепа и сътрудничество между ИТ фирмите и образователните институции в района.

Втората част на събитието бе посветена на презентации, където участниците имаха възможност да споделят успехи и предизвикателства в дейността на своите фирми. Това предостави възможност за разкриване на потенциални синергии и нови бизнес възможности между присъстващите компании.

Събитието завърши с коктейл, където участниците продължиха да обменят идеи и контакти в неформална атмосфера, което затвърди основната цел на срещата - създаването на една по-силна и интегрирана ИТ общност в Триградието.

Събирането на толкова много професионалисти и лидери в ИТ сектора под един покрив не само подчерта значението на сътрудничеството за развитието на региона, но и постави началото на нови инициативи, които обещават да трансформират Велико Търново и околните градове в истински ИТ хъб в България.

IMG-8271-JPG-ojii

Preview-8cd773fc-1696-LE-auto-x2-jpg-99x8

vlcsnap-2024-05-18-12h47m10s942-png-nxdy

IMG-8294-JPG-litu

IMG-8553-JPG-bwcu

IMG-8583-JPG-30bh

Добавете коментар

 Име
 Имейл
 Сайт